O dvorcu

Trebnik

Zgodovina dvorca

Zgodovina Dvorca Trebnik sega daleč nazaj v 14. stoletje, natančneje v leto 1308, ko je bil v zgodovinskih virih prvič omenjen kot “Trebnikke”, kot dvor pod konjiških gradom pa je bil omenjen skoraj šestdeset let kasneje. Dokončno podobo, ki jo lahko občudujemo danes, je dvorec dobil v 16. stoletju.

Dogajanja skozi čas so vplivala nanj in na njegove lastnike. Najbolj značajski in pomemben lastnik je bila rodbina Windischgrätz, kateri je dvorec služil kot letna rezidenca. Ogromno pozornosti so posvečali okolici, predvsem urejanju vrtov in parkovni zasnovi, katero lahko zaznamo še danes.

Soseska

Namestitev se nahaja v Turistični destinacij Rogla-Pohorje, ki obiskovalce in turiste z vsega konca sveta vabi s sloganom: Razišči, občuti, užij. Med znamenitostmi naj omenimo le tiste, ki so med našimi gosti najbolj popularne: Žička kartuzija in obisk vinske kleti Zlati grič; Terme Zreče, smučišče na Rogli in Pot med krošnjami Pohorje; Center Noordung v Vitanju ter graščina v Oplotnici. Okolica Dvorca Trebnik omogoča nešteto možnosti kolesarjenja in pohodništva; prostočasnih aktivnosti za otroke in družine; fitnes na prostem ter pester kulturni program.

Osebno

Osebje, ki v Dvorcu Trebnik skrbi za vaše udobje, sestavljajo domačini, ki z veseljem in ljubeznijo z vami podelijo informacije in priporočila, kako najbolje »raziskati, občutiti in užiti« vse, kar ponuja Turistična destinacija Rogla-Pohorje. Prisluhnili bodo vašim željam in bivanje v Dvorcu Trebnik poskusili narediti nepozabno. Po želji vam bodo ponudili tudi organizirana, vodena doživetja in izlete, vam svetovali glede izposoje navadnih in e-koles, pohodnih palic ter drugih storitev, ki bi jih utegnili potrebovati. Na primer kje dobro jesti, kam po nepozabne razglede, kje si z energijo napolniti dušo in kje električni avtomobil … Že zdaj, ko tole berete, se veselijo, da vas spoznajo in sprejmejo v Dvorcu Trebnik, enem izmed edinstvenih pomnikov konjiške zgodovine.